2022 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası

Admin 20 Ocak 2022 Türkiye Şampiyonaları 1012 -A+
Türkiye İhsan Yener İnternet Klavye Şampiyonasına Katılacak tüm Okulların Sayın Müdürlüklerine, Sayın Öğretmenlerimize ve Yetkililerimize,
2022 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası

Türkiye İhsan Yener İnternet Klavye Şampiyonasına
Katılacak tüm Okulların Sayın Müdürlüklerine,
Sayın Öğretmenlerimize ve Yetkililerimize,

Geçmiş yıllarda öğrencilerini İnternet Türkiye Şampiyonası ve İnternet Dünya Şampiyonası çalışma ve yarışlarına katmış olan sayın Öğretmenlerimiz olarak bugünlerde “İNTERSTENOTÜRK” sitemizde duyurduğumuz 2022 TÜRKİYE İHSAN YENER İNTERNET KLAVYE ŞAMPİYONASI başlıklı yazıyı görünce tüm kuralları ve uygulamaları anımsamış olabilirsiniz. Kayıtlar 20 Aralık 2021 – 21 Ocak 2022, yarışlar ise 17 Ocak 2022 – 18 Şubat 2022 tarihlerinde yapılacak.

Birleşmiş Milletlere bağlı “Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu – INTERSTENO” tarafından 1955 yılından beri organize edilmekte olan Dünya Klâvye, Bilgisayar ve İnternet Şampiyonalarında gençlerimiz 2021 sonuna kadar 40 rekorlu 103 kez Dünya Şampiyonu olmuşlardı.

Sevgili Meslektaşlarımız,

Öğrenci ve mezunlarınızla geçmişteki bu yarışlara hiç katılmadınızsa belirtmek veya katıldınızsa yinelemek isteriz ki, geleceğin aydın insanları (yani öğrencilerimiz) artık bilgisayarsız yaşayamayacaklar. Bilgisayarı bilinçli olarak (ONPARMAKLA+BAKMADAN) kullanamayan, internetten bilimsel olarak yararlanamayan geleceğin insanı, bugünün okuma+yazma bilmeyen cahilinden farksız olacak.

Okulunuzda internetten yararlanma olanaklarınız şimdiden var olduğuna göre, hattâ Dünyadaki en bilimsel (F) Klâvyeli bilgisayarlarınızı öğrencilerinizin Onparmak Yöntemiyle kullanmalarını öğretmekte ve geleceğin Dünya Şampiyonlarını bile (teşviklerinizle) yetiştirebilir olduğunuza göre, bu yılın İnternet Türkiye ve Dünya Şampiyonalarına katılma fırsatını kaçırmayıp, lûtfen ilgilenmeniz dileği ile, en iyi öğrencilerinizin aşağıdaki linkte yer alan

https://www.intersteno.org.tr/sayfa/klavye-hiz-testi.html 

testlerle ölçme ve değerlendirmeler yapıp, dakikada en az 100 – 150 vuruşu en çok % 1 hata ile yapabilenlerini belirleyerek bilgi@intersteno.org.tr adresimize bildirmek lûtfunda bulunabilirseniz. Belki sizin de bir öğrencinizin Dünya İnternet Şampiyonu olmasını sağlayabilirsiniz. Ülkemizde, okullarda ve her alanda bilgisayarın F klavyede kullanılmasının, Başbakanlığın 10 Aralık 2013 tarihinde yayınladığı Genelge ile zorunlu hale getirildiğini de belirtmek istiyoruz.

Öğrencilerin başarısı Öğretmenlerinin eserleri ve başarılarının kanıtıdır (ve Öğretmenlik mesleğini kutsallaştıran da bu başarının genelleşmesidir) inancıyla, ilgi ve teşviklerinizi bekler büyük başarılar dileriz.

Saygılarımızla.

Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu
Türkiye Temsilciliği – İntersteno Türk Grubu Başkanlığı
ve
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği

Seçkin KÖSE
İntersteno-Türk Grubu Başkanı
Intersteno Türkiye Temsilcisi
Nurben DÖNMEZ
İnternet Şampiyonaları
Türkiye Koordinatörü
Emrah KUYUMCU
Intersteno Başkan Yardımcısı
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği Başkanı

 

 

Yorumlar